Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 11:13 - Ама, пък, това ся, кво е?!?
Автор: wqpwqp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1149 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 16.02.2016 21:03



Малко лирични отклонения...


 Бях решил да намина към един приятел, взел, под наем, една кръчмичка до нас....

Както и в много други заведения, и тук не се пушеше.. Излезнах и седнах на единствената масичка, поставена за такива, като мен. Пушех и гледах безцелно минаващите. Беше още топло... Последните топли дни на януари.

Точно щях да ставам и да влизам, когато видях една жена да подритва нещо и да гледа съсредоточена “нещото”. Беше малко, дребно, кафяво, топче... Досетих се, че е птиче и се зачудих защо не бяга. Отидох и се оказах прав...

Приличаше на врабче и едва се държеше на краката си. Взех го, защото жената имаше някакъв дефект с крака и кръста и не можеше да се наведе. Видях я, че накуцваше, като приближаваше.

Врабчето /или каквото беше там/, нямаше сили дори да реагира, когато го взех. Само притваряше клепачи и накланяше главичка. Не ми се видя голямо и дори се пошегувах като казах – “ейййй, тия и през зимата взеха да раждат”.

Разделихме се с жената и влезнах в кръчмето. Приятеля даде една кутия от вино и го пуснахме вътре. Естествено, чудех се какво му е.

Крилата здрави, краката здрави, перушината на лице. Мина ми през ума, че може да е яло отровна храна... Много често имаше отровени гълъби по градинките. Тровеха ги, защото им кепазели терасите. Ами дрискат си хайванчетата, какво да правят, физиология..

Платих и си тръгнах.

Първата работа беше , да сваря яйце, нали предишните това ядяха... Показах го по скайпа на една позната,  била ме търсила няколко пъти, а ме е нямало. Ще речеш, че съм дежурен по скайп. Както и да е...

Та добре, че се обади, защото като чу подозренията ми за отравяне, ме попита защо не му дам мляко. Да я разцелуваш и е малко, сигурно нямаше да се сетя.

Майка ми купуваше от някаква жена и се оказа, че имаше останало, преварено, пълномаслено, краве мляко.

Взех пинсетата и започнах познатите процедури... Стискаш пинсетата, потапяш, отваряш човката, пъхаш по-дълбочко и пускаш пинсетата да се отвори. Преглъщаше без желание, но преглъщаше. Налях го до ушите, дори намери сили да тръска главичката и да пръска наоколо. Дадох му и няколко парченца жълтък.

Оставих го, друго не можех да направя. Само му постелих един парцал в кутията.

Мина около половин час и отидох да го видя. Стоеше притихнало, но отворените му клепачи и блясъкът в очите, ме обнадеждиха. Все едно, то беше пило водките... Дадох му още няколко парченца жълтък. Глътна ги. Отидох в другата стая и продължихме разговора с комшийката... Беше дошла при майка ми, да я види.

След час, пак отидох да го видя... Е не го видях... Нямаше го в кутията... Неблагодарник!

Заоглеждах се и го видях, кацнало на едно мушкато, на раклата. Бях наредил няколко саксии, зима е все пак. Беше живнало! Много ясно, че се зарадвах!

Хванах го и му дадох още мляко и жълтък. Пое ги. Заразглеждах го, но не можех да  определя какъв модел е  чумата. Приличаше на врабче, но оцветяването на перата не отговаряше. Не приличаше и на  синигерче.

Така приключи вечерта.

На сутринта, тази напаст, нямаше нищо общо с това, което беше снощи... Живо, летящо и диво. Оставих му, в една от саксиите, две капачки – вода и жълтък, с белтъка.. И малко хляб. По-късно забелязах, че се храни. Браво! Вече нямах съмнение, че ще се оправи.

Ами оправи се!

Вече седмица хвърчи като “пършинг” из всички стай и не позволява да се приближиш до него. Голям страх го гони. Е, нормално е.

Ама изподриска навсякъде. Омръзна ми да вървя, с гъбата, след него.

 

Бе, като минат студовете и..., ариведерчи...

 

 

Ето, вижте го убавеца!

 

Ако някой знае модела, нека пише. Ще се радвам да го науча.

 


image




image





image


Днес разбрах, че това е чинка


image

"Сладурчо" 3 вече е на свобода...На 10.02.2016 г. го пуснах само да си тръгне, като отворих вратите към балкона и го оставих. След час оглеждане в огледалото, мина под вратата и
подскачайки излезе. 15 - 20 минути "изучава" новата територия, завря се под едни кашони иии..., повече не го видях. Все се надявам, че ще се върне в къщурката...Едва ли... Добре, че поне е топло..., а на мен скучно...

Да е живо и здраво, това е най-важното! Амин!




Тагове:   врабец,   птици,   птичка,   чинка,   хвъркати,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Казва се кардаринка и ти е осигурило ...
05.03.2016 07:24
Казва се кардаринка и ти е осигурило място в Рая.
цитирай
2. wqpwqp - Благодаря! Бе място в Рая за мен ...
05.03.2016 08:07
Благодаря!

Бе място в Рая за мен няма..., много съм грешен... :)))))

Абе ти нали си по политиката, от`де ги знаеш тези работи?!? :))))


.
цитирай
3. kuschel - Аз съм пророк, ама истински, не като ...
08.03.2016 08:20
Аз съм пророк, ама истински, не като фалшивото Шарли -Апостолофф. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wqpwqp
Категория: Забавление
Прочетен: 178228
Постинги: 66
Коментари: 60
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930