Постинг
10.11.2015 07:51 -
Зелен фасул - чорба
Автор: wqpwqp
Категория: Рецепти
Прочетен: 974 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 04.12.2015 08:29
Прочетен: 974 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 04.12.2015 08:29
Бе аз готвач няма да стана, но и това стана много вкусно.
Пробвайте и ще видите колко е лесно.
Зелен фасул - чорба
- 0,5 - 1,0 кг. зелен фасул
- 2 домата, средни
- 2 - 3 глави лук
- сол
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 3 - 4 листенца босилек
- 3 - 4 листенца джоджен
- 1 - 3 клончета целина
- 0,5 - 1 връзка магданоз
Фасула се измива, нарязва се на 3-4 см. парчета, след почистване на крайщата.
Нарязва се лукът , на ситно.
Налива се вода и се оставя да ври, до сваряване.
Добавят се настърганите домати и се завира още няколко минути /10 - 15/.
Добавят се солта и подправките, ври още 5 минути.
Маха се целината.
След като се поохлади се добавя нарязан /накъсан/, свеж, магданоз.
Охлажда се и габровската супа /чорба/ е готова.
Добър апетит! :)))
PS. Забравих... Може да се комбинира със счукан чесън и оцет.
.