Прочетен: 2484 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.01.2018 08:39
Направо ме измъчи, но когато се ядосаш, става...
Свинско, с кафяв ориз и лук
За 5-6 порции
Караванка /правоъгълна тавичка 25 х 35 см./
Продукти:
- месо, по преценка
- ориз кафяв, 2 ч.ч. от 180 мл.
- Олио, 4-5 с.л.
- Масло, 1/3 пакетче от 125 гр.
- Черен пипер, по преценка
- Кимион, 2-3 ч.л.
- Вода, 10 ч.ч. от 180 мл.
- Сол, по преценка
- Джоджен, 1с.л., стрит на ситно
- Лук, 2 глави
Приготвяне:
Слага се, измитото месо да ври за около 40-50 мин., като се препенва.
През това време се измива ориза и се нарязва лука.
В тиган се слага олиото и маслото. Запържва се лука и се прибавя ориза, черният пипер и кимиона. Бърка се около 10-15 мин,
Изсипва се в караванката и се разпределя, готовият ориз и лук. Поръсва се със сол и джоджен. Подреждат се мръвките и се залива с бульона.
Пъха се във фурната и се пече на долен реотан, на около 180°C, до почти пълно изпаряване на водата. Накрая се включва и горен реотан, за около 5 мин.
Важно!
Водата не трябва да извира напълно! Оризът я поема като изстине.
Пфуууу, зор... :)
.
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
„Руснаците - мокшани“? Защо в Украйна та...