Постинг
27.04.2018 21:51 -
Най-обикновена баница
Автор: wqpwqp
Категория: Забавление
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.06.2018 12:05
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 21.06.2018 12:05
Това е храна за хора, които са с две леви ръце..., като мен.
Както бях огладнял, и нямаше нищо за ядене, ми хрумна мислата, че имам всичко за една обикновена баница...
Речено-сторено!
Корите бяха "Финезия" /или "Фантазия"/..., абе кори за баница.
Другото май беше
- сирене - към 300 гр.
- 4 яйца
- кисело мляко , половин кофа /4 лъжици, препълнени/
- лъжичка сода бикарбонат
- олио /може и масло/, към 200 мл.
Аз олиото го слагам на око...
И така, миксера е най-важният уред за мързеливци...
Вземаме някакъв съд, в който можем да разбием яйцата...
Чупим ги и ги разбиваме, като сме сложили и содата в тях.
Не знам защо, но след това се слага киселото мляко и олиото...
Абе слагам около 30 - 50 мл. олио.
Пак разбиваме!
Натрошаваме сиренето на дрени бучици... и айде при яйцата. Този път разбъркваме на ръка.
Вземаме една средна тава, колкото е широка кората и намазваме дъното с олио. Слагаме първата кора и намазваме с олио тук-там. После на 90 градуса другата кора. С черпак, слагаме тук-там от сместа и размазваме...., ама горе-долу. Пак пласт кора, и пак олио, като го размазваме,, пак горе-долу. Следва другата кора и пак от сместа... Така до предпоследната кора..., която намазваме с олио, слагаме последната кора и намазваме с останалата смес.
Ами това е... А, да..., да допълня...
Пууу, то голямо писане падна...
Стърчащите части на корите ги подгъвах навътре и ги уплътнявах с лъжица.
И другото..., много олио - мазна баница.
През времето на приготвяне, загрях фурната на 180 °C.
Пъхаме тавата и след около половин час /зависи от печката/, изделието, наречено баница е готово. Просто се следи за цвета. На снимката се вижда какъв трябва да е.
Е, приятен апетит! Няма майтап, добре се получава!
.
Няма коментари