Прочетен: 902 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.06.2020 18:14
Рецептата не е моя , в основата... Само малко промених някои неща...
Продукти:
- брашно - 3ч.ч.
- кисело мляко - 1 кофичка
- сода - 1ч.л.
- сирене - 200 - 300г (на око);
- яйца - 2 бр. , може и повече
- Малко масло.
- Олио
Приготвяне:
Брашното се пресява /може и да не се/, в киселото мляко се добавя содата да шупне, в по-голям съд, и с натрошеното сирене и яйцата се бърка с лъжица. Става гъсто тесто. Оставяме го за 20 - 30".
Печене:
Намаслява се една голяма тава. До теб една чаша със студена вода и голяма супена лъжица. Мокриш лъжицата във водата, загребваш от тестото и кльопваш (стръскваш) в тавата. После, в средата на всяко забучваш малко парченце масло. Пече се на 200°С във фурната до покафявяване. Стават за 20 – 25’, следят се, да не загорят.
След изпичаве, се разделят с шпатула /поне аз така го правя/, а след поизстиване се отлепят от тавата, пак с шпатулата.
Сиренките са готови, да ви е сладко /солено/... :)
PS. Сиренето обикновено не е солено, може малко сол да се добави при разбиването.
Аз слагам към 20 – 30мл. олио, в сместа.
Не се притеснявайте, че се разлива при поставянето в тавата, пооформете ги малко. А може да сгъстите сместа, с малко повече брашно, но това е по желание.
Подобна рецепта съм срещал и при други изпълнения /бързи милинки, бърза баница и др./
Снимката не е моя! Повреди се апаратчето ми..
Развитието на човечеството след Атлантид...
© "Гостомел помня само аз" : Р...